17 apr Geen reclame meer op internet, google en Facebook

Stoor je je ook aan de reclame op het internet? Dan kan je die eenvoudig en gratis verwijderen dankzij een handige toevoeging voor Mozilla Firefox of Google Chrome. Zelfs de gesponsorde links die in de zijbalk  van google en  Facebook verschijnen verdwijnen hierdoor.

Geen reclame meer in Facebook voorbeeld

Eigenlijk is het heel eenvoudig om de reclame te verwijderen. Zowel in Firefox als Google Chrome kan je kleine hulpprogrammaatjes toevoegen om de functionaliteit van je browser uit te breiden. In Firefox heet dat een Add-On (Menu Extra > Add-Ons), in Google Chrome heet het Extensies (Menu Venster > Extensies).

Bij beide programma’s krijg je nu een scherm waarin je de geïnstalleerde toevoegingen kan zien en kan zoeken naar nieuwe toevoegingen. Zoek naar AdBlock Plus voor de toevoeging die je advertenties kan verwijderen. In Firefox ziet dat er als volgt uit:

Adblock Plus voor reclame te verwijderen op internet

Bij Firefox zal je je browser moeten herstarten na de gratis installatie.

Geen reclame meer in google resulaten

Vanaf nu zullen de advertenties op de meeste pagina’s automatisch gewist worden. Ook de betaalde links van google, zal je niet meer zien.

Een zoektocht op Jeugdboeken geeft bijvoorbeeld standaard dit beeld

Jeugdboeken zoeken in google: advertenties

Mét AddBlock krijg je dit:

jeugdboeken - Google zoeken zonder reclame

Geen reclame op websites op school?

Op zich is dit een hele goede manier om advertenties weg te halen van de computers op school. Maar er is wel een kanttekening bij te plaatsen:

 • AdBlock is niet perfect: soms kruipen advertenties door de mazen van het net
 • AdBlock is soms over-ijverig: op sommige websites worden menu’s aanzien als reclame en verkeerdelijk weggehaald. In dat geval moet je klikken op het icoon in je menubalk en AdBlock voor die website uitschakelen. Probleem is dat je het meestal niet doorhebt dat AdBlock de boosdoener is. En onwetende kinderen (of leerkrachten) al helemaal niet.
 • Is het wel een goed idee om kinderen te overbeschermen. Veel kans dat de kinderen thuis wél reclame zien op het internet. Door ze op school niét te sensibiliseren maar reclame te verwijderen leren we hen niet om de verleiding van opvallende banners te weerstaan.

 

38 Responses so far.

 1. […] Geen reclame meer op internet, google en Facebook […]

 2. […] Leesvoer: Geen reclame meer op internet, google en Facebook “Stoor je je ook aan de reclame op het internet? Dan kan je die eenvoudig en gratis verwijderen dankzij een handige toevoeging voor Mozilla Firefox of Google Chrome. Zelfs de gesponsorde links die in de zijbalk  van google en  Facebook verschijnen verdwijnen hierdoor…” >> […]

 3. johan zegt:

  Heel dom dit programma, punt 1 je mist aanbiedingen punt 2 je krijgt bedrijven in het normale zoekmachine overzicht die zich richten op mensen die dit programma gebruiken.

  Dat kunnen ze vast wel weer ergens zien, en zullen in tegenstelling tot de gesponserde links artikelen gaan aanbieden via normale links tegen hogere prijzen.
  De “reclame loze doelgroep” gaat er grof voor betalen.

  Je hebt dan wel geen reclame maar ook geen voordeel.
  De hele wereld is reclame stap naar buiten en je ziet reclame, op een auto, of onder de kentekenplaat van een auto enz enz enz….

  Laat de banners andere advertenties maar komen ik smul er van en heb al heel veel bespaart!!!!

  • Maurits zegt:

   Je hoeft het niet te gebruiken als je het niet nodig hebt. Er zijn echter wel veel mensen die zich storen aan alle reclame op internet, waaronder ik, die dit programma als een uitkomst zien. Met name advertenties die afspelen voor youtubefilmpjes, ongewenst geopende tabbladen als je ergens op klikt, etc. worden erg vervelend op een gegeven moment.

   Daarnaast kun je ook een fatsoenlijke zoekpoging wagen, dan vind je precies hetzelfde als wat in de reclames wordt gepromoot, dus kun je van dezelfde aanbiedingen genieten als de mensen die wel worden doodgegooid met de overvloed aan advertenties.

  • esmazzing zegt:

   sorry, maar ik ken echt niemand die SMULT van reclame.
   waarschijnlijk ben je zo iemand die er aan verdiend.
   we hebben echt niet zoveel bullshit nodig, allemaal brainwash bull!
   KOOP DIT, HIER WORD JE GELUKKIG VAN! nee spullen maken je alleen maar arm en als je echt iets nodig hebt dan kan je dat ook zonder reclames vinden, OOK de aanbiedingen.
   mijn website geeft nu sexuele advertenties aan en ik maak foto’s. ik heb gewoon meiden die zich kapot schrikken en denk dat ik rare foto’s maak. ( ik ben zelf een meid van 26) en maak editorial portretten. dit is voor mijn buisiness HEEL vervelend.

 4. Patrick zegt:

  De reklame, ach het kan erger. Ik stoor me veel meer aan al die mensendie een googleprofiel hebben met de naam Adolf Hitler en andere Nazi-kopstukken. Men schrikt er zelf niet voor terug om hakenkuizen als profielfoto te gebruiken.

 5. Ik zou graag willen dat jullie de reklame bij het spel bubbels shooter verwijden indien mogelijk ?????????????

 6. ridder zegt:

  geen reclame meer op internet.

 7. flapper zegt:

  totaal geen reclame meer

  • d zegt:

   wil helemaal geen reklames meer wat doe ik er mee ze schopen alleen alles maar in de war ,,,,,weg met de reklames op mijn computer heb er niet om gevraagd…

 8. Berend Schepers zegt:

  geen reclame meer

 9. Arty zegt:

  Die zogeheten irritante reclamewereld zorgt er wel voor dat veel dingen betaalbaar blijven.

  Zijn voortdurend dezelfde jankers die zitten te kakken op reclameboodschappen…maar zijn ook de eerste die commentaar hebben als er dingen zijn die duurder worden.

  Het is het één of het ander, laten betalen of zelf betalen.
  Voor niks gaat de zon op…

 10. cappoen gerda zegt:

  wil geen reclame meer op de zijbalk

 11. cappoen gerda zegt:

  geen reclame op facebook meer alsook nergens
  heb er geen behoet an zal zelf wel pepalen wat ik op zoek

 12. roelof van hasseld zegt:

  ik zou er zelfs geld voor over hebben om die reclame niet meer te zien!!

 13. dekleijn zegt:

  wil hem installeren maar krijg melden dat er een fout is bij downloaden grrrrrrrrr

 14. riny heuvelman zegt:

  Oh oh hoe Hollands: ik wil iets gebruiken, er niet voor betalen en ook al geen reclame? Waarvan denk je dan dat de kosten moeten worden betaald..?

 15. […] Reclame (maar die reclame kan je op deze manier makkelijk verwijderen.) […]

 16. Robbie zegt:

  Oh, dus als er kosten zijn, moeten we maar Amerikaans gaan doen en de gebruiker hiervoor op laten draaien door hem als reclamestortbak te gebruiken, net als RTL 4, 5 en de andere zut? En dat nog wel op een medium als internet, dat oorspronkelijk nooit bedoeld was voor commerciële doeleinden. Keer het om: als bedrijven aan het (gratis) internet geld willen verdienen door potentiële klanten aan te trekken, laat ze dan net als vroeger zelf voor de kosten opdraaien i.p.v. gebruikers met ongewenste en irrelevante zaken lastig te vallen. Geen ads op mijn pc’s/internet!

 17. […] maar wel vervelend is de reclame op YouTube. Op onze school filteren we alle reclame door een gratis plugin te installeren in de browser: AdBlock. Deze verwijdert alle reclameblokken van de […]

 18. […] Je hoeft het niet altijd zomaar te doorstaan, er is sinds enige tijd een gratis programma op de markt waarmee je advertenties op websites kan blokkeren. Voorbeelden zijn: gesponsorde links op Google, de gesponsorde zijbalk op Facebook, reclamebalken op YouTube, banners op krantenwebsites, … Natuurlijk is het programma niet helemaal waterdicht en kan er soms wel iets doorglippen maar het helpt je wel al enigszins vooruit. Soms kan het ook zijn dat het programma naast reclame ook andere elementen ervoor aanziet en de website die je bezoekt dus niet meer naar behoren werkt. Het programma heet AdBlock en meer info vind je op deze site: http://www.leesvoer.be/facebook-computer-en-gadgets/geen-reclame-meer-op-internet-google-en-facebook… […]

 19. Niet meer op mijn faceboek plaatsen

 20. T.H. Oei zegt:

  Ik zit niet niet op school, ik ben gepensioneerd!!!
  Ik wil absoluut geen reclames neer zien, ook niet van t-mobile, die ik niet kan verwijderen!!!!!

 21. J.Peters zegt:

  Geen reclame meer op internet svp

 22. H.R.Mijnals zegt:

  Gaarne geen reclame meer verzenden op dit mailadres
  ik word er dood ziek van.
  Alvast bedankt voor uw medewerking.

 23. Le Roy zegt:

  geen reclame aub!!!!

 24. Harry Betlem zegt:

  Is er ook zoiets voor de I-pad app ‘Facebook’ ?

 25. Martine zegt:

  SUPER !! Ik kan nu in ALLE RUST info zoeken op het internet. Had ik veel vroeger moeten doen! Ik werd zó zenuwachtig van die reclame !

 26. pizza zegt:

  dank je de reclame is weg

 27. jens zegt:

  sorry ik vind de extenties niet waarom zet je er geen afbeeldingen bij?

 28. claes brantjes zegt:

  Reclames houden veel zaken betaalbaar, maar het wordt irritant als het zover komt dat zelfs bij het uitprinten van mail dat niet meer zonder reklames gaat.
  Er zou een speciale funktie moeten zijn die het mogelijk maakt reclame boodschappen bij archivering en uitprinten deze reclames kan uitschakelen.
  Nu is het”one bridge to far” !

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>