04 jan De jeugd van tegenwoordig!

Jongeren photo by taliesin

De jongeren vandaag, het is me wat. Ze zijn geobsedeerd door hun gsm en facebook. Ze hebben geen geduld en hebben voor niemand nog respect. Dat we GAS boetes nodig hebben om ze binnen de lijntjes te laten lopen!

Waar halen ze het toch? Hoe is het in godsnaam zo ver kunnen komen?

Gisteren waagde ik het om op de eerste dag van de solden richting grootstad te trekken. Van op kilometers afstand stonden de auto’s geparkeerd op de meest bizarre zelf gekozen plaatsen. Voetpad, fietspad, onverharde berm? Niet getreurd, je kan er je auto op kwijt. Dat een andere weggebruiker  hierdoor in gevaar komt? Goh! Zolang jíj je auto maar kwijt kan. Het zijn tenslotte koopjes!

Ook in de winkel hoef je niet met anderen rekening te houden. Gooi kleren die je niet passen op een hoop of desnoods op de grond. Wees vooral niet vriendelijk of geduldig naar anderen mensen toe, die ook op koopjesjacht zijn. Het zijn tenslotte solden. Dan mag alles.

En als je naar huis rijdt zorg dan zeker dat het thuisfront weet met welke koopjes je thuiskomt. Toen ik links van me keek aan het stoplicht stonden er drie auto’s naast me. En in élke auto zat men aan het stuur te bellen of te sms’en. Maar op de eerste koopjesdag…

Waar halen ze het toch die jongeren? Om geen respect, geen zelfdiscipline en geduld meer te hebben.

In stilte hoop ik dat ‘voorleven’ het woord van het jaar wordt”, schrijft Guillaume Van der Stighelen in De Morgen. En gelijk heeft ie.

Fotocredit: http://morguefile.com/creative/taliesin

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>